home archief
PAGINA     12
11 december 2012 Hechtel-Eksel is een Boekbaby's-gemeente De bibliotheek van Hechtel-Eksel maakt zich klaar om op 1 januari 2013 te starten met Boekbaby´s.
Om ouders in het consultatiebureau al vertrouwd te maken met baby -en peuterboeken, zorgde de bibliotheek voor dit kindvriendelijk boekenmeubel in de wachtruimte.
Leespret verzekerd!
lees meer
27 november 2012 Boekenzoeker 0 tot 8 jaar Op zoek naar voorleestips voor een heel jaar? Op de nieuwe Boekenzoeker voor kinderen van 0 tot 8 jaar vind je voorleesverhalen maar ook aanwijsboeken, sprookjes, liedjesboeken, klassiekers, luisterboeken, prentenboeken en nog veel meer. lees meer
20 november 2012 Voorleesweek 2012 Van 17 tot 25 november 2012 is het weer Voorleesweek.
Thuis, in de kinderopvang of op school: samen met kinderen in boeken kijken en voorlezen stimuleert niet alleen de taalontwikkeling maar betekent plezier voor kinderen én volwassenen. Een moment van gezellig en intiem samenzijn. Voorlezen is het leukste kwartiertje van de dag! lees meer
25 oktober 2012 Alken is een Boekbaby's-gemeente Alken is een van de gemeenten in Limburg die dankzij de steun van de provincie vanaf 1 oktober gestart is met Boekbaby´s.
lees meer
03 oktober 2012 Nieuw boekenlijstje Er staat weer een nieuw boekenlijstje op deze website. lees meer
01 oktober 2012 Negen nieuwe gemeenten in Limburg starten met Boekbaby´s! Vanaf 1 oktober 2012 krijgen jonge gezinnen met een baby van zes maanden in Alken, Bilzen, Bocholt, Bree, Hoeselt, Lommel, Nieuwerkerken, Overpelt en Sint-Truiden het babypakket met 2 gratis boeken en informatie over voorlezen. Dat gebeurt via de consultatiebureaus van Kind en Gezin met de steun van de provincie Limburg. lees meer
17 september 2012 Inspiratiedag Boekstart in Amsterdam op 13 september We woonden de inspiratiedag in Amsterdam bij waar 200 bibliotheekmedewerkers ervaringen konden uitwisselen en volop konden netwerken.
In Nederland neemt 80 % van de bibliotheken deel aan Boekstart. Boekstart bereikt gemiddeld 25% van de baby´s. Ouders kunnen het Boekstartkoffertje ophalen in de bibliotheek.


lees meer
05 juli 2012 Studiedagen Boekenboot Hoe krijgen boeken, versjes , liedjes en verhalen een plek in kwetsbare gezinnen met heel jonge kinderen? Wat is het belang ervan, en wat kunt u ermee doen?
In het najaar organiseert Stichting Lezen hier een studiedag over. Iedereen die jonge kinderen uit kwetsbare gezinnen de kans wil geven om samen met hun ouders boeken en leesplezier te ontdekken, is welkom. De studiedag kadert in het project De Boekenboot. U kunt kiezen tussen drie momenten: 16 oktober (Berchem), 23 oktober (Gent) en 8 november (Genk).

lees meer
21 juni 2012 20 jaar Bookstart in Groot-Brittannië Bookstart in Groot-Brittannië bestaat 20 jaar. Dat werd gevierd op 13 juni in Londen.
Wij, van Boekbaby´s, hadden de eer aanwezig te zijn op dit evenement.
Ook de collega´s van Boekstart Nederland toastten mee op de toekomst van Bookstart.
Her Royal Highness the Duchess of Cornwall, Camilla Parker Bowles, sneed de verjaardagstaart aan. Sinds een jaar is ze patrones van Bookstart.
lees meer
04 juni 2012 Nieuw boekenlijstje Er staat weer een nieuw boekenlijstje op de deze webiste! lees meer
Boekstart is een project van Iedereen Leest in samenwerking met de openbare bibliotheken. Iedereen Leest wordt gesubsidieerd door het Vlaams Fonds voor de Letteren en staat onder de Hoge Bescherming van Hare Majesteit de Koningin.