startpagina bibliotheken kinderdagverblijven consultatiebureaus

Voor professionelen

Werk je in een bibliotheek? Ben je onthaalouder of medewerker in een crèche? Of vrijwilliger in een consultatiebureau van Kind en Gezin? Iedereen die met jonge kinderen werkt, kan baby’s en peuters laten kennismaken met boeken. Je helpt hen zo een vliegende start te nemen!

Boekstart is een samenwerkingsproject tussen Iedereen Leest, de bibliotheken en Kind en Gezin. Samen willen we de taalontwikkeling van baby’s en peuters stimuleren, maar vooral ook het plezier dat kinderen samen met volwassenen aan boeken beleven.


Bibliotheekmedewerkers vinden op deze pagina’s informatie over Boekstart: van het instappen in het project, tot het inrichten van de bibliotheek over het uitbreiden van je collectie, tot vragen met betrekking tot hygiëne.

Onthaalouders, kinderverzorgers en medewerkers van de consultatiebureaus kunnen op hun beurt in de bibliotheek terecht voor boeken en advies. Vaak krijg je een speciale uitleenpas waarmee je meer boeken voor een langere tijd kan ontlenen.

Boekstart is een project van Iedereen Leest in samenwerking met de openbare bibliotheken. Iedereen Leest wordt gesubsidieerd door het Vlaams Fonds voor de Letteren en staat onder de Hoge Bescherming van Hare Majesteit de Koningin.